Tranesand igen! (Sømærkeræs #2)

Share

Med en vejrmelding der sagde 2-6 m/sek fra øst, og en hel lørdag forude, var det blevet tid til endnu en gang et forsøge et sømærkeræs mod Tranesand kosten, ud for nordspidsen af Als.

Sejlene blev sat lige uden for havnehullet, og jeg kunne starte på kryds i dejlig mellemluft.
Jeg elsker fornemmelsen når en båd krydser i god mellemluft, i perfekt balance!;-)

Det viste sig dog at hverken vindretningen eller vindstyrken havde læst vejrmeldingen. Så det blev et kryds hvor vinden nogle gange forsvandt helt, og hvor den skiftede retning mange gange. Men det var sjovt, og med til at øge spændingen i forhold til om det ville lykkes at nå sømærkeræsets mål.

Jeg blev til sidst hjulpet ud af fjorden af en kæmpe rummer, blot for at ende i noget der mindede om “the doldrums”. Ude for enden af Aabenraa fjord, hvor Als fjord åbner mod syd, er der nogle gange helt mærkværdige forhold.
I dag var det let vind og store skvalpesøer, så det var lidt som at cykle på brosten, og det blev ikke lettere af at vinden langsomt aftog igen. Jeg kunne se at mange af de andre både opgav at sejle for sejl, og startede motoren.

Da vinden endelig kom igen, var jeg samtidig nået ud af “the doldrums” og de mærkelige dønninger, så det blev et fedt kryds op langs kysten.
Skub i skøjten, og relativ lidt sø, jeg kunne nu også begynde at glæde mig til turen hjemover. 😉

Rundede Tranesand kosten kl. 16:04, gjorde klar til slørsejlads – og hopla! – op med det farvede sejl!

Men så snart jeg havde fået gennakeren op, begyndte vinden at aftage. Og mindre end en halv time senere, ud for Nordborg fyr,  var der absolut ikke mere tilbage. Modstræbende måtte jeg pille gennakeren ned igen, og starte motoren.
Nu var det også begyndt at regne inde over land, og jeg kunne høre torden, så jeg gik lige skibet igennem for at sikre vi var klar hvis det gav torden.

Så kom der regn, men det var helt stille, og egentlig en ganske smuk oplevelse. Det var ikke koldt, og det varede kun en times tid.
Herefter kunne jeg tøffe på spejlblankt vand ind mod Aabenraa, hvor det i mellemtiden også var blevet tørvejr.

På turen indover så jeg to gange en flok marsvin, det tyder godt for noget “whalespotting” hen over sæsonen.

Denne gang lykkedes sømærkeræset – det er absolut en fed måde at give en sejltur et indhold.

Nu skal jeg så have fundet et nyt mål for et nyt sømærkeræs. Men der er jo masser af bøjer derude, og mange retninger, at vælge imellem, så jeg glæder mig allerede til det næste ræs! 😉

 

Se turen og tracket på Keep Sailing

Leave a Reply