N.Ø.R.D. Barsø – Den ekstra lange vej rundt

Share

Et af de faste holdepunkter i sæsonen er at der skal sejles mindst en N.Ø.R.D. omkring Barsø.

I år blev den første af slagsen sejlet pinsedag, i perfekt vejr med solskin og mellemluft.
Den gode vejrudsigt gjorde at der var tid til et par svinkeærinder undervejs.
Nordild kom fra Sønderborg på vej nordover, så jeg besluttede at prøve at mødes med dem i Als fjord. Vindretningen indbød også til endnu en runding af Tranesandkosten, med løfte om en lækker rumskøds tur over mod Barsø.

Inderfjorden bød på let vind, og hyppige 30-40 graders vindspring, så det blev til mange vendinger, på vejen ud mod Varnæshoved.
Uden for Skarrev stabiliserede vinden sig, og jeg kunne runde på styrbord halse, og sejle i en stor gradvis rummer over mod Als.

Als fjord var proppet med sejlere.
Både sydgående på kryds, og nordgående på læns, så der var mange at holde styr på mens jeg krydsede ned gennem fjorden.
Lidt syd for Ballebro dukkede Nordild op foran mig. De havde været vågne på Keep Sailing, og havde styr på hvor jeg kom. Jeg svingede rundt, og vi fulgtes op mod Dyvig, hvor de ville gøre holdt for natten.
Det var super hyggeligt med et møde og en sludder i rum sø! 😉

Med første delmål klaret, rettede jeg nu blikket mod Tranesand. Det blev som forudset en hurtig tur derud, Men ak og ve!
Et stykke fra kosten drejede vinden om i øst, og jeg måtte igang med at krydse igen…
Belært af tidligere erfaringer(…) kalkulerede jeg denne gang med at der var vestgående strøm, og det lykkedes mig at ramme kosten perfekt.

Nu blev kursen endelig sat mod Barsø. Vinden var frisk og lige i r…., så helmer fik lov at styre mens jeg fik frokost.

Tættere på Barsø aftog vinden og drejede mod syd. Nu kunne jeg sætte genakkeren, og farten røg op igen. Jeg bommede inde i Genner Bugt, og fortsatte mod nord.
Ved nordspidsen af Barsø drejede vinden tilbage til sydøst og friskede. Så jeg måtte have genakkeren ned, og i gang med at krydse rundt toppen af øen, og ned langs østsiden, i noget værre skvalpesø.

Efter at have passeret øen kunne jeg slække lidt på skøderne. Vinden forblev stabil, og med god fart forsatte jeg ind i fjorden. Forbi Skarrev, og efter 10 timer og godt 45 sømil, ind mellem molerne.

Årets første N.Ø.R.D., og den længste distance rundt om Barsø nogensinde. Sejlet på en dag hvor vejr og vind stod med viseren fast forankret på “Perfekt”! 😉

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply