Sig hej til Helmer 2…

Share

Når vi sejler er det en stor hjælp med en autopilot. Man får hænderne fri, og kan nemmere nørkle med trimmet, gå i kabyssen o.s.v.

Autohelms manual beskriver montering af en sokkel i karmen, en tap boret ned i rorpinden, og et stik monteret i cockpittet.
På grund af den brede hæk, er det ikke rigtigt muligt at bruge karmen, da selvstyreren ikke kan nå over til rorpinden. Jeg er heller ikke vild med at bore huller i båden,så jeg måtte nedsætte et hurtigtarbejdende udvalg, og sætte vand over til ”gode ideer”-kaffe…

Autohelm har en række tilbehør til situationer hvor standard montage ikke er muligt. Der er forlængere, bøjler og udvendige sokler i forskellige dimensioner(og alle til en meget høj pris!).

Jeg nåede frem til at jeg kunne montere en kort udvendig sokkel på kistebænken, den kan skrues af når den ikke anvendes, og en bøjle på undersiden af rorpinden, for at få afstandene til at stemme.
Samtidig kunne jeg så få selvstyreren ned i hjørnet af cockpittet, hvor den ikke er i vejen.

Lågen til kistebænken er formet så man kan føre kabler ud af den, selv om den er lukket. Så jeg besluttede mig for at sætte stikket i en stikdåse i kistebænken.

Facit: Selvstyreren sidder nu rigtig godt, fylder ikke i cockpittet og jeg slap for at bore huller i båden.

Det bliver dejligt at komme ud at sejle med Helmer ved roret igen.

Så sig hej til Helmer! 😉

Leave a Reply