Frokosttur til Varnæsvig

Share

Det er ikke altid at aftalekalenderen og vejrmeldingen passer sammen.
Således var der det skønneste sensommervejr, men vi skulle til fest, og mine ordrer lød på at være tilbage i havn kl. 16. 😉

Derfor var planen at krydse ud til Varnæsvig, snuppe en DS-bøje og spise frokost, for så at slutte turen med at glide ind gennem fjorden med gennakeren oppe.
Jeg har ofte haft lyst til at gøre netop det, siden jeg var ude at tjekke DS-bøjerne i Varnæsvig først på sommeren

Ud på fjorden i let- til mellemluft fra øst. Det er herligt at være på vandet i østenvind, som er mere stabil og giver lidt mere sø.
Et dejligt kryds, hvor der var tid til at eksperimentere med sejltrimmet, og til at nyde solen, som bagede ned.

Da jeg nåede frem var alle bøjer optaget. Så jeg rundede en tur rundt om dem, og stak så næsen hjemover, og spiste frokost mens jeg drev for vinden.

Jeg kunne se at jeg havde mere tid, så da maden var pakket væk stak jeg snuden op i vinden igen, og ville forsøge at nå at runde starbækgrund kosten.
Det blev et langt ben nordover, på tværs af fjordmundingen, men nu i aftagende vind.

Så jeg fik kolde fødder, og kl. ca 14, svingede jeg rundt og satte gennakeren. Nu var det om at nå ind inden vinden var helt væk.

Det blev nogle gode slørben. Vinden forblev svag, men konstant, og jeg lå og bommede langs nordkysten, rundt Skarrev, og ind foran havnen hvor jeg kunne tage sejlene ned, og tøffe ind for motor.

Pia havde holdt øje med mit track, og var på havnen og tog imod – herligt! – og præcis kl. 16:00 drejede jeg ind mellem pælene. Helt ukarakteristisk præcist, og det var rart at undgå en reprimande efter sådan en dejlig dag på fjorden. 😉

 

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply