En fjordomsejling – alene i kalmebæltet

Share

Østenvind giver bølger i Aabenraa fjord. Det var derfor med store forventninger om en gyngetur vi stod ud af havnen og halede sejlene op.
Prognosen stod på aftagende vind, men vi krydsede ud i 10 m/sek fra øst-nordøst. Så det er godt at en Grinde er et stabilt og solidt skiv, og det var superlækker sejlads ! 😉

Udenfor Skarrev begyndte vinden at tage af, men ikke søerne, så der blev gynget igennem mens vi krydsede videre, og med Varnæshoved tværs kunne lægge kursen nordover op mod Barsø, turens første ankerplads.
Vinden blev ved med at tage af, og til sidst var der mere tale om drivning, da vi gled in på ankerpladsen syd for Barsø havn. I læ af den høje skrænt blev vi solidt kroget i bunden, og solsejlet sat som det første. Så stod den ellers på afslapning resten af dagen.
Pølser på gasgrillen, rødvin og en god bog kombineret med de skønne omgivelser gjorde at pulsen kom helt ned.

Ved solnedgang gik vinden i syd og friskede op, så jeg blev oppe og holdt ankervagt med varm kaffe i kruset. Ved to-tiden drejede vinden tilbage til øst og tog af, så jeg kunne tørne ind.

Næste morgen var der igen østenvind. Meteorologerne var temmelig uenige om hvor længe den skulle blæse, så der var tidlig afgang nord om øen, og kryds op mod Halk Hoved.

Planen var at runde Bågø og derefter suse sydover på halvvind, for endelig at droppe krogen ved Dyvig.
Men efter et par timer med kryds i morgenvind og let sø var det ovre. Jeg befandt mig igen i vindstille og skvalpesø, og sejlene hang og slog med hver bølge. Kalmebælte så langt øjet rakte…

Vejrmeldingerne var nu enige om at det var indledningen på 48 timers vakuum, og jeg måtte erkende at der ikke blev mere sejlads for sejl på denne tur.
Nanni blev derfor startet, skuden klaret op og snuden vendt mod Aabenraa.
Det blev en flot tur på spejlblankt vand, og sidst på eftermiddagen var jeg tilbage i Aabenraa.

Min sult for sejlads var ikke helt stillet, men jeg var blevet godt fyldt op med solskin og den ro man kun kan finde på havet… 😉

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply