18 sømil på bagbord halse

Share

Efter et veloverstået værftsbesøg, var det blevet tid til at vende snuden hjemover igen. 😉

Og med en vejrmelding der bød på 4-8 m/sek fra sydvest, og overvejende tørt, var det bare med at komme afsted. Jesper var som sædvanligt sjanghajet til transportsejlads, og der var provianteret med hjemmesmurte sandwiches og kaffe til turen.

Afgang fra Augustenborg kl. 8:30, ud af den smalle fjord, og op med kludene. Vinden var god, og farten lå mellem 5,5 og 6 knob.

En af de ting der blev opdateret på værftet er rorlejerne som blev skiftet. Så det var nu en ren fornøjelse at sidde og styre uden spor af slør.
Der var ikke mange på vandet endnu, men det var dejligt at sidde i solen, og med vinden skråt ind bagfra, fart på skuden, og en god kop kaffe. 😉

Vi rundede hurtigt mundingen til Als sund, vinden friskede lidt, og det var nu ren halvvind, og farten steg yderligere.

Rundede derefter Hardeshøj med færgen, og kunne nu se op til Varnæshoved, som markerer indsejliingen til Aabenraa Fjord. Nu startede overvejelserne om hvorvidt vi ville kunne lægge havnen op, uden at skulle krydse.
Fra Varnæshoved er kursen vest-sydvest, for at komme udenom Skarrev, og ofte følger vinden fjordens retning ved sydvest.

Det blev et herligt ben på max højde, vinden sprang over 30-40 grader, så der blev vekslet mellem jubel, og noget der lignede depression, alt efter om vinden rummede eller skraldede.
Heldigvis fik vi et par gedigne rummere på inderfjorden, så vi slap for at skulle stagvende – Det er en meget besværlig manøvre at udføre når man har en kop kaffe i den ene hånd… 😉

Kl. 11:50 kunne vi så anløbe havnen efter en herlig tur på 3 timer og 20 minutter, og med en gennemsnitsfart på over 5,3 knob inklusive havnemanøvrer og af- og tilrigning.

Nu var det tid til endnu en kop kaffe og en sandwich…

 

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply