N.Ø.R.D. (Nonstop Ø Rundsejlings Diplom)

Share

Bragt i Grindenyt, December 2010.

Jeg kan godt lide at sejle – og jeg kan godt lide sejladsen.

For at fejre nydelsen ved at sejle har jeg indstiftet en pris som kan uddeles til alle som sejler nonstop rundt om en ø.

Nonstop betyder “uden at gå i havn”. Det er altså OK at ankre op undervejs hvis man trænger til en lur. Det er lige meget om turen tager en time eller en uge, det væsentlige er at man er taget ud for at nyde selve sejladsen. Det er også frit hvilken ø man vil runde og hvilken vej.
Når sejladsen er afsluttet vil man ved fremsendelse af fotodokumentation for turen modtage et diplom som bevis for dåden, og samtidig vil man blive optaget i N.Ø.R.D.-listen her på sitet.
(NB: N.Ø.R.D.-listen er siden blevet erstattet af N.Ø.R.D.-klubben på KEEP SAILING.)

For at få startet listen sejlede jeg rundt om Barsø i lørdags.
Det er en tur på ca 18 sømil plus tillæg for kryds.

Vinden kom fra sydvest så der var slæk på skøderne ud af fjorden og ikke så meget vind. Da jeg rundede Starbækgrund øgede vinden til 8-12 m/sek og der kom virkelig gang i sagerne – jeg glædede mig til at komme rundt om øen, og komme igang med krydset hjemover. 😉

Krydset blev fantastisk!.
Masser af vind og sø – ligesom vi kan lide det – og vinden var OK lun for årstiden. Vinden aftog langsomt efterhånden som jeg arbejdede mig ind i fjorden igen, så der blev rig lejlighed til at få “skiftet gear” på sejlene undervejs og båden gik som en drøm – et herligt langt kryds.

Tilbage i havn og efter at have klaret skivet op var det så tid til en kop kaffe og tid til at glæde sig over den første ø-rundsejling af forhåbentlig mange – en skøn dag på havet.

Så nu er det bare med at komme igang med at få sejlet rundt om nogle øer! 😉