På jagt efter vind i de sønderjyske fjorde

Share

Med havnen fri for is, og en vejrmelding med milde vinde var det endelig blevet tid til at komme på havet.

Ude af havnen blev storsejlet sat, men 0-1 m/s agten for tværs gjorde at påhængsmotoren fik lov at køre, jeg håbede dog på mere vind længere ude.
Der var ingen andre både på fjorden, så havfuglene var de eneste andre tilskuere til de smukke, men endnu vintermørke skove på kysten.

Jeg bryder mig ikke meget om larmen fra en påhængsmotor, men heldigvis bliver man en smule “støjligeglad” når den kører længe. Jeg kunne ihvertfald sagtens sidde og filosofere over sejlerlivets glæder med mig selv og en kop kaffe, i hjørnet af cockpittet. 😉

Ved Varnæshoved friskede vinden lidt og fokken blev rullet ud, samtidig med at jeg stak kursen ned i Als fjord.
Det varede cirka 2 minutter! Så var vinden væk igen, og dermed også fokken. Piskeriset blev tanket, og fik lov til at tøffe videre…

Længere nede i fjorden, ud for Hardeshøj, mødte jeg færgen “Bitten Clausen”.
Vandet var fortsat helt blankt, og den eneste vind jeg kunne mærke var min egen fartvind, så ned kom storen, og skibet blev klaret op, inden det igen var tid til at tanke.

Derefter var der frokost, med klemmer og kaffe, mens turen fortsatte forbi mundingen til Als sund, ned i Augustenborg fjord.

I bunden af fjorden kom der endelig lidt vind!
Men det var lige på snuden, og jeg var ved at gøre klar til at sejle ind i den allé af bøjer der udgør anduvningen og indsejlingen til Augustenborg.

Sejlede gennem de ydre bøjepar, drejede til bagbord. Derefter tæt op under pynten på nordkysten, og ind i den smalle fjord, forbi slottet, og ind til havnen.
Her kunne jeg binde fast til kajen, og endelig slukke motoren, og nyde freden i den endnu vinterstille havn.

Vind var der ikke noget af idag, men masser af hav, og glæde over igen at være på vandet! 😉

 

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply