Spidsgrisen tjekker DS-bøjerne i Varnæsvig

Share

Jeg skulle egentlig bare ned og lave et par opgraderinger som jeg har puslet med længe.

Men det var det fineste sejlvejr, og DMI havde fortrudt deres trussel om regn, så det blev også til en tur på fjorden. 😉
Vinden var i sydøst, så jeg tænkte jeg kunne tage ud og tjekke hvor DS-bøjerne ligger i Varnæsvig i år.

Sydøstenvind giver kryds ud af fjorden. Vinden drejede ofte og meget, og gik op og ned i styrke, så der var lidt at se til med gearskift og trim.
Jeg besluttede at lave nogle lange slag, ikke det nødvendigvis det mest effektive, men det gav ro til at pusle om trimmet med lange ben på hver halse.

Ovre under sydkysten var vinden meget forstyrret, og jeg havde alt fra halvvind til hårdt kryds på det sidste ben ud til Varnæsvig.

Der ligger 3 DS-bøjer i Varnæsvig. jeg satte kursen mod den “yderste”, stagvendte ved den, og fortsatte ind mod de andre. Der lå en båd ved den midterste, så jeg trak lidt uden om for ikke at forstyrre.
Efter den inderste bøje vendte jeg snuden hjemover, og gjorde klar til at sætte gennakeren. Vinden var aftagende og mere østlig, så jeg måtte holde så dybt jeg kunne hele tiden.

Nu trak det også op til regn. DMI havde øjensynligt regnet forkert!
Så jeg måtte ned efter jakken da regnen kom. Det var dog ikke mere, end at det også var lidt hyggeligt.

Vel inde i fjorden skrev Pia at hun ville tage ned til roklubben for at filme spidsgrisen på vej ind.
Så jeg bommede og slog et slag ind mod skoven for at sejle tæt langs med kysten. Jeg sejlede så tæt på som jeg turde, og bommede tilbage på 6 meter kurven.

Men det viste sig at jeg var kommet meget tættere på end jeg turde!

Få sekunder efter bomningen viste ekkoloddet 1.6 m. Så jeg fik travlt med at få drejet ud mod midten af fjorden, og halet godt hjem i skøderne, så jeg fik noget krængning.
Først steg dybden kun langsomt, men så blev det 3, så 4, og så 5 meter, og jeg kunne ånde lettet op, dog stadig med en noget forhøjet puls!

Drejede tilbage parallelt med kysten, så Pia kunne forevige vores skiv. Efter denne parade tog jeg gennakeren ned, og sejlede over mod havnen. Du kan se Pias film her:


Foran havnen røg storen ned, og der blev gjort klar til anløb.
Kort tid efter gled vi stille ind på pladsen. Pia tog imod, og sammen klarede vi skibet op, mens jeg berettede om endnu en dejlig dag på fjorden.

Det varer bestemt ikke længe inden vi skal ud og besøge DS-bøjerne i Varnæsvig igen. 😉

 

Se turen og tracket på Keep Sailing

 

Leave a Reply